piektdiena, 2016. gada 18. marts

Atbildība pret naudas tērēšanu

Ir grūti atrast bērnus pašreizējā paaudzē, kas tiešām zina, ko nozīmē strādāt un gūt ienākumus. Viņi var saprast dažas lietas par to, kā nauda tiek izmantota mūsu sabiedrībā, bet viņi galvenokārt nesapratīs, cik svarīgi ir taupīt naudu un smagi strādāt, lai to nopelnītu.

Kā vecākiem, Jums ir tiesības to mainīt! Pat ļoti maziem bērniem var tikt iemācīt pamatjēdzienus par naudas pelnīšanu un ietaupīšanu un tas noteikti palīdzēs viņiem kļūt atbildīgākiem ar savu naudu ilgtermiņā.

Lai gan ir svarīgi iemācīt saviem bērniem, kā iekrāt, tas ir vienlīdz svarīgi iemācīt viņiem, kā uzstādīt un sasniegt mērķus. Piemēram, tā vietā, lai ietieku saviem bērniem ietaupīt daļu no kabatas naudas, Jūs varētu apsvērt apspriest īstermiņa un ilgtermiņa mērķus ar viņiem. Tādā veidā, naudas ietaupīšana kļūs interesanta un pievilcīga un viņi būs vairāk iesaistīti procesā. Lai gan tas var būt garlaicīgi desmit gadus vecam bērnam ietaupīt naudu koledžas izglītībai, kas šķiet tālu nākotnē, ietaupījumu veltīšana īstermiņa mērķiem, piemēram, velosipēdam, var ieinteresēt bērnus.

Jūsu bērniem ir ne tikai svarīgi mācīties, bet ir arī svarīgi, lai tie varētu gūt labumu no pareizas finanšu pārvaldības. Ietaupot daļu no viņu pabalsta, vairākus mēnešus, lai nopirktu kaut ko īpašu, mācīs viņiem, ka process patiešām darbojas. Kaut arī tiem, var būt, jāatsakās no maziem izdevumiem sākumā, galu galā viņi varēs disciplinēt sevi, jo viņi atcerēsies, kādas ir sajūtas, beidzot iegūstot lielāku, svarīgāku pirkumu. Budžeta plānošana ir viena no vissvarīgākajām lietām, ko var iemācīt saviem bērniem, un tas ir kaut kas, kas paliks ar viņiem pārējo dzīvi.